keskiviikko 2. elokuuta 2017

Ruusuvadelmahillo

Seisoin puutarhassa kädessäni ja suussani tuoreita vadelmia ja samalla nenääni leijaili ruusun tuoksu. Sillä sekunnilla tiesin, että tässä olisi hyvä makupari. Vadelma taittaa ruusun kukkaisuutta sekä parfyymin makua ja tekee tekee hillosta herkullisen. Ruusu puolestaan tuo uutta makua ja ruusun aromia vadelman joukkoon. Odotan oikein, että toimerrun leipomaan skonsseja, hillo olisi niille ihan täydellinen. Samoin voin kuvitella sitä lusikallisen kuppikakun sisällä.

Tässä versiossa on ruusun maku aika vahvana. Jos haluaa vaan pienen vivahteen ruusun makua, kannattaa laittaa vain vähäsen ruusun terälehtiä.

Ruusuvadelmahillo

500 g vadelmia, tuoreita tai pakastevadelmia
1-2 dl ruusun terälehtiä, myrkyttömästi kasvatettuja
0,5 dl vettä
250 g hillosokeria

Kerää kauniina ja kuivana aamuna terälehdet. Huuhtele ne ja puhdista tarkoin kaikki kamut (ötökät) pois. Silppua lehdet pienemmäksi. Mittaa kattilaan vadelmat, ruusun terälehdet ja vesi. Anna kiehahtaa ja kiehua noin 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä vielä kymmenen minuuttia. Kuori vaahto pois pinnalta. Anna jäähtyä hetki ja purkita puhtaisiin ja desinfioituihin purkkeihin. Valmista hilloa tulee noin 1 litra.

Hyödynsin testisatsiini viimeiset pakastemarjat. Hurjan helppoa hillon tekoa!

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...