perjantai 21. huhtikuuta 2017

Nyhtökanalla täytetyt croissant-rullat

Croissant-rullat katosivat pöydästä nopeammin kuin mikään muu. Jokainen sanoi ensimmäisen haukun jälkeen, että nämä ovat tosi hyviä. Näillä on maun lisäksi toinenkin hyvä puoli, nimittäin helppotekoisuus. Ei aina tarvitse tehdä taikinaa itse, on ihan ok hyödyntää valmistaikinoita. Nyt tein kiireen vuoksi niin ja lopputulos ei kärsinyt siitä yhtään. Oikeastaan se parani sen vuoksi, että emäntä ei ollut yhtään niin äreä ja väsynyt kuin olisin ollut, jos olisin töiden lisäksi tehnyt kaikki aasta ööhön itse.


Croissant-rullat
9 kpl

1 prk croisssant-taikinaa
Hyvää grillikastiketta n. 0,5 dl
100 g Koskenlaskija Ruokaa, maustamatonta (tuorejuustoakin voi kokeilla)
2 dl nyhtökanaa tai pekonia tai kinkkusuikaleita tai jauhelihaa
Jalapenoa maun mukaan
Paistettua sipulia ja paprikaa, jos haluaa
Juustoraastetta
Pippuria, chiliä yms. mausteita maun mukaan

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Ota esiin muffinivuoka ja voitele kevyesti tarvittaessa. Itse käytin silikonista vuokaa. Avaa taikinapurkki. Rullaa auki taikinalevy. Leikkaa se kolmeen osaan katkaisukohdista. Nypi kiinni kulmasta kulmaan menevät katkaisu-urat.

Sipaise kevyesti grillikastiketta (minulla oli Huntsia) taikinalevylle. Levitä sitten päälle Koskenlaskijaa reilu ruokalusikallinen. Levitä päälle muut täytteet. Rullaa niin, että rulla on lyhyemmän sivun pituinen. (Tämän voisi sanoa paremminkin, mutta aivot eivät toimi.) Laita muffinivuokaan ja paista kypsäksi.

Säilytys jääkaapissa pari päivää. Lämmitä ennen tarjoilua.


Tässä vielä kupin muotoon tehtyjä croissant-leivonnaisia. Muuten sama, mutta sekoitin täytteen kulhossa yhteen. Tässä on Koskenlaskijaa vähän runsaammin ja juustona on cheddaria. Täytteessä käytin kalkkunasuikaleita. Kuten huomaatte, vain mielikuvitus on rajana valmistaikinan hyödyntämisessä. Täytteitä voi muunnella ja vaihdella. 


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...