tiistai 28. maaliskuuta 2017

Suklaajuustokakut ja pääsiäisjuttuja

Nyt tulee kokeilueräni numero kaksi. Tein paistettavaa juustokakkua ilman kananmunaa. Maku on erittäin hyvä, koostumus on hyvä, ainoa miinuksen aihe oli päälle muodostuva kuori. Sen on tosin äkkiä nypännyt paiston jälkeen pois ja eipä se haittaa paikalleen jätettynäkään, kun peittää kuorrutuksella kakkusen. Söin näitä niin mielelläni, sain kuin sainkin kotona tehtyä paistettua juustokakkua!

Tulen todennäköisesti kokeilemaan näiden valmistusta vielä vesihauteessa. Saatan muuttaa vaahdon makuaineeksi kinuskikastikkeen ja ihan varmasti keksin juustomassaankin kaikenlaista uutta makua. Nyt eniten mietityttää kananmunaton key lime pie. Sitä on todennäköisesti kokeiltava ihan lähiaikoina. Kondensoitu maito ja lime sakeuttavat toisensa, joten siitä tulee paljon helpompi mietittävä kuin tästä ohjeesta.

Miettimisen aiheina on ollut myös pääsiäiskoristeet ja -askartelut. Postauksen loppupuolella on Neidin ja minun tekemät kylvöt. Näitä ehtii tekemään vielä monenmoisia. Me joutunemme leikkaamaan ruohoja lyhyemmäksi, että ne näyttäisivät kauniilta. Ei sen väliä, meillä oli todella kivaa, kun suunnittelimme ja teimme kylvöjä. Nyt on mietinnän alla kransseja ja pääsiäispupuja. Aika näyttää, mitä niistä tulee.



Suklaiset juustokakut (n. 10-12 kpl)

Pohja
10 Oreo-keksiä (tai gluteenittomia suklaakeksejä)
1-2 rkl sulatettua voita

Täyte
300 g tuorejuustoa
1 dl creme fraichea
1 tl vaniljauutetta
sokeria maun mukaan
3-4 rkl kaakaojauhetta siivilöitynä
3 tl Maizenaa (tasaisia lusikallisia) siivilöitynä
Baileysia maun mukaan

Kuorrutus
2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakastikejauhetta
Baileysia maun mukaan, tai muuta makuainetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Murskaa keksit täytteineen. Lisää voisulaa sen verran, että saat koossa pysyvän massan. Painele massa muffinivuokien pohjalle. Itse paistoin nämä silikonivuoissa, se oli helpointa. 

Sekoita tuorejuusto notkeaksi. Sekoita mukaan loput täytteet aineet. Lusikoi täytettä pohjan päälle. Paista 175 asteessa niin kauan, että juustomassa kiinteytyy tutisevaksi. Anna jäähtyä.

Ota jäähtyneet juustokakkuset pois vuoasta. Vatkaa kerma, vaniljakastikejauhe sekä Baileys vaahdoksi.

En sitten jaksanut hakea pursotinpussia. Minigrip-pussillakin pursotus sujuu ihan jees, jos siltä ei liikoja vaadi.


Pääsiäiskylvöjä

Chilien lisäksi meillä alkoi jo pääsiäisruohon kasvatus. Olemme Neidin kanssa vähän ajoissa, mutta ei sen väliä. Leikataan sitten ylimääräistä pituutta pois. 

Tästä tulee pääsiäispupun koti. Puput ovat vielä vaiheessa.

Olen varmaan joskus nähnyt tämäntapaisia kylvöjä tehtävän. Kyseessä on pääsiäisotukset, joille kasvaa vihreä tukka päähän. Laitoimme sukkahousun palaseen ruokalusikallisen rairuohon siemeniä. Siihen päälle varoen multaa. Sitten vaan sukkahousu solmuun ja pieni muotoilu. Silmät Neiti piirsi ja leikkasi maitopurkista. Se kestää edes vähäsen kosteutta. Kiinnitin silmät kuumaliimalla. 



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...