lauantai 24. lokakuuta 2015

Daim-kakku

Viimeinkin sain taas toimivaksi bloggaus-kalustoni. Se on niin tätä päivää, että kun tekniikka pettää, on itse ihan pulassa. Ei sitä ole ennen tullut ajatelleeksi, että kuinka paljon tämäkin homma vaatii erilaisia teknisiä vempeleitä, kamera ja tietokone nyt tietenkin ihan etunenässä. 

Yhtä sun toista olen tässä ehtinyt tekemään ja leipomaan. Kuvia käsiteltäväksi on läjäpäin, yhden ihanan reseptin jo jouduin laittamaan sivuun odottamaan uusia kuvauksia. Harmillista huomata, että on kuvien takia ihan pakko leipoa uudelleen ihanaa omenakakkua. Hmmm. Onkohan se todellinen syy vai löytyykö se syy bloggaajan mieliteosta kakkua kohtaan?

Kaikesta reseptisumasta valitsin ensimmäiseksi Daim-kakun. Kun syksy tulee, minulle iskee vastustamaton halu palata vanhanaikaisten kahvikakkujen maailmaan. Ne ovat minulle ensimmäinen merkki lähestyvästä joulusta. Jep, se joulupöffeli on palannut jo. Olen kovin miettinyt, ostanut ja tehnytkin lahjoja, haaveillut uusista jouluherkuista ja kuolannut Lindtin joulustandin edessä. Mutta jotta tämä ei mene ihan pelkäksi jouluhaaveiluksi, alan kirjoittelemaan ohjetta. 


Daim-kakku

175 voita tai margariinia
150 g - 175 g sokeria
2 isoa kananmunaa
2 rkl siirappia
2 rkl kermaa
------
200 g erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 isoa Daimia pieninä paloina

Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää siirappi ja kerma ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita taikinaksi. Laita voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. (Tikkuun ei jää taikinaa.) Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kumoa sitten. Anna jäähtyä.

Kuorrutus

100 g Daimia
50 g voita
2 rkl maitoa
100 g tomusokeria

Mittaa kattilaan Daim, voi ja maito. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes Daim sulaa. Siinä menee tovi, mutta älä menetä hermojasi, kyllä se sulaa. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Odota hetki, jotta kuorrute on sopivaa levitettäväksi. Kaada se jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi Daim-rouheella tai vaikkapa manteleilla. Anna jähmettyä ennen tarjoilua. 

Eipä näissäkään kuvissa ole juhlimista. Kaapissakin on Daimia... Hmmm, pitäisi ehkä leipoa taas.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...