keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Helppo raparperikeikauskakku

Mitä tehdään, kun aika loppuu ja anoppi ja oma äiti on tulossa kylään? No tehdään, ihan hurjan nopea kakku, josta syntyy mahdollisimman vähän tiskiä ettei siivoamiseenkaan mene aikaa. Mittaa vuokaan, paloittele ja sekoita, siinä on kolme isointa vaihetta, mitä koko hommassa on. Helppoa kuin mikä!

Kakku on varsin maukas. Kuvauksen kanssa meinasi käydä hassusti, kakkua oli jäljellä enää pieni pala, kun tajusin, että hei, tämähän pitää kuvata. Toisaalta olisin saanut hyvän syyn tehdä tätä uudelleen. Tosin taidetaan tehdäkin, kiitos tuliaisten.

Raparperikeikauskakku

Pohjalle:
2 dl fariinisokeria
3 rkl voita tai maidotonta margariinia
5 dl raparperin paloja

Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
---
2 isoa kananmunaa
100 g voisulaa tai maidotonta margariinia sulatettuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista ympyrä n. 24 cm halkaisijaltaan olevan vuoan pohjalle. Mittaa vuokaan fariinisokeri ja rasva. Nosta uuniin. Pese ja paloittele raparperi. Nosta vuoka uunista ja sekoita kevyesti sulanutta sokeria ja rasvaa sekaisin. Kaada raparperin palat sokeriseoksen päälle, nosta vuoka taas takaisin uuniin. Tässä on ideana se, että raparperi kypsyy vähän enemmän.

Kun raparperi on uunissa kypsymässä, tee taikina. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää niihin kosteat. Ota vuoka pois uunista ja lusikoi taikina tasaisesti raparperien päälle. Nosta takaisin uuniin ja paista 25-28 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Ota pois ja anna jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. (Taikina kannattaa tosiaan lusikoida tai jos kaadat taikinan vuokaan, raparperipalat karkaavat taikinan alta pois. Tämä on käytännössä huomattua...)

Kakun voi tehdä gluteenittomaksi esimerkiksi käyttämällä perunajauhoja.




Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...