Suklaapatukoita juuri kuorrutettuna. Nämä oli kuvattava nopeasti, sillä ne katosivat vauhdikkaasti.
Pohja
100 g tummaa suklaata, maidotonta tarvittaessa
Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa tai mikrossa. Levitä leivinpaperille noin 15 cm x 25 cm ohut kerros ja anna jähmettyä.
Vaahtokarkkitäyte
Vaahtokarkin ohje löytyy tästä linkistä. Sitä riittää neljäsosa-annos. Itse teen samalla vaivalla koko annoksen ja teen lopuista tavallisia vaahtokarkkeja.
Levitä vastavalmistettua vaahtokarkkimassaa noin 1-2 cm suklaan päälle. Anna jähmettyä useamman tunnin tai yön yli.
Etualalla suklaan päällä oleva vaahtokarkki. Takana näkyy pikkuisen tavallista vaahtokarkkia.
Rocky road -täyte
100 g maitosuklaata (tai maidotonta tummaa suklaata)
100 g tummaa suklaata, maidotonta tarvittaessa
2-3 dl sattumia, esimerkiksi pähkinöitä, Wiener Crushia (tarkista aineosat, jos teet allergikolle)
Sulata miedolla lämmöllä suklaa ja sekoita joukkoon sattumat. Levitä tasaiseksi kerrokseksi. Levitä vaahtokarkkipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Tarkkaile välillä ja kun suklaa alkaa jähmettymään, leikkaa se jo valmiiksi 14-20 patukaksi. Sitten kun suklaa on kunnolla jähmettynyt, leikkaaminen on haastavaa. Jo tässä vaiheessa patukat ovat erittäin herkullisia! Näitä ei ole pakko kuorruttaa, maku on näinkin kohdillaan.
Kuorrutus
200-300 g suklaata valintasi mukaan
Temperoi suklaa ja kuorruta patukat kastamalla ne suklaaseen. Pohja on tehty suklaasta, joten sitä ei tarvitse kuorruttaa. Valuta ylimääräinen suklaa pois ja anna jähmettyä. Voit koristella patukat pähkinärouheella. Patukat säilyvät huoneenlämmössä.
Maitosuklaan temperointi löytyy täältä.
Tumman suklaan temperointi löytyy täältä.
Meillä syödään näitä aika usein ihan kuorruttamattomina. Niin hyvää!