sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Tässä taas Cheesecake Factoryn inspiroima juustokakku. Valkosuklaan ja vadelman yhdistelmä on todella ihana ja se kun yhdistetään juustokakkuun, joka on silkin sileää ja pehmeää, niin mikä voi olla parempaa?

Pohja

200-225 g Dominoita täytteineen
75-85 g voisulaa

Murskaa Dominot ja sekoita joukkoon voisula. Laita 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimurska pohjalle sekä reunoille. (Huom! Tein vähän pienemmän annoksen, joten kuvassa reunat ovat matalammat kuin tässä ohjeen annoksessa.) Laita vuoka odottamaan pakkaseen täytteen valmistuksen ajaksi. Laita uuni lämpenemään 240 asteeseen.


Täyte

200 g vadelmahilloa + 0,5 dl kiehuvaa vettä, sekoita niin kauan, että saat sen juoksevammaksi tai seuraavan ohjeen mukaan valmistettua vadelmatäytettä:
200 g vadelmia
100 g hillosokeria
0,25 dl vettä

Kiehauta vadelmat ja vesi, lisää joukkoon hillosokeri ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Paseeraa vadelmahillo siivilän läpi, jotta saat siemenet pois. (Paseeraus = hiero siivilästä lusikalla läpi)

400 g tuorejuustoa
150 g creme fraichea
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta
3 isoa kananmunaa
---
130 g valkosuklaata rouhittuna

Vatkaa juusto ja creme fraiche tasaiseksi ja notkeaksi. Lisää joukkoon sokeri, vanilja ja kananmunat. Vatkaa tasaiseksi. 

Ota pohja pois pakastimesta. Laita pohjan ympärille 2 arkkia foliota. Ole tarkkana, jotta folio pysyy ehjänä. Sen on tarkoitus toimia tiivisteenä vesihauteessa. Ripottele pohjalle valkosuklaarouhe.

Kaada pohjan päälle puolet juustotäytteesta. Laita sitten vadelmatäytettä raidaksi tai kahdeksi. 

Kaada loput juustomassasta päälle. Nostele haarukalla täytettä niin kuin tekisit tiikerikakkuun raitoja.

Laita kakkuvuoka isompaan uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin ja kaada isompaan uunivuokaan kiehuvaa vettä niin paljon, että vettä on noin pari senttiä vuoan pohjalla. Varo käsiäsi ja älä läikytä vettä kakulle. 

Paista kakkua ensin 240 asteessa 10 minuuttia, alenna sitten lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 50-70 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Ota kakku heti pois vesihauteesta ja avaa folio. Siellä on todennäköisesti hieman vettä, on tärkeää saada se pois sieltä, jottei kakku vety. Jäähdytä kakkua vuoassaan ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai yön yli.

Koristele vadelmilla ja valkosuklaalastuilla. 



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...