keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kahden suklaan browniet

Mieleni teki jotain suklaista. Sainhan hetken olla ihan kaksin telkun kanssa. Vain minä ja kaukosäädin. Harvinaista herkkua. Brownieissa on tummaa ja valkoista suklaata. Rakenne on pehmeä ja hieman sitkeä, sellainen kuin browniessa kuuluu ollakin.


Kahden suklaan browniet

100 g voita tai margariinia
115 g tummaa suklaata
---
3 dl sokeria
ripaus suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
100 g valkosuklaata rouhittuna
---
2 isoa kananmunaa
0,5 dl maitoa
1 tl vanilja-aromia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Laita leivinpaperi vuokaan tai voitele ja jauhota vuoka. (Käytin vuokaa, joka oli 24 cm x 24 cm.)

Sulata miedolla lämmöllä kattilassa rasva ja suklaa. Sekoita kuivat aineet sokerista valkosuklaaseen  isossa kulhossa. Lisää jauhoseoksen joukkoon kananmunat, maito, vanilja-aromi sekä suklaa-voiseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa alatasolla n. 30-40 min tai kunnes brownie on kypsää.

Anna brownieiden jäähtyä ja leikkaa sitten sopiviksi paloiksi. Sopivat myös pakastettaviksi.

Allergiainfo:
  • Näistä pystyy tekemään maidottomia käyttämällä maidon tilalla soija- tms. maitoa. Valkosuklaa pitää korvata maidottomalla tummalla suklaalla. Voin tilalla maidotonta margariinia. 
  • Laktoosittomaan valitse laktoosittomat maitotuotteet ja laita valkosuklaan tilalle esim. laktoositonta maitosuklaata (Brunberg).

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...