perjantai 12. heinäkuuta 2013

Grillatut uudet perunat nyytissä

Reseptinä tämä ei ole mitenkään monimutkainen tai vaikea. Se sisältää oikeastaan vain yhden oivalluksen valmistustavassa. Olen aina onnistunut polttamaan osan grillinyytin sisällöstä folioon kiinni öljyämisestä huolimatta. Nyt tajusin pistää leivinpaperin folion ja grillattavien väliin. Jälleen kerran näitä tunsin itseni tyhmäksi -elämyksiä.


 Grillatut uudet perunat

Tarvitsemasi määrä perunoita hyvin pestynä (pese paremmin kuin minä laiskimus olen pessyt)
suolaa ja pippuria maun mukaan
ruokaöljyä ja voita/maidotonta margariinia
tuoreita yrttejä esim. persiljaa, ruohosipulia tai kalan kanssa tarjottaviin tilliä

Pese perunat huolella ja esikeitä niitä suolatussa vedessä 5 min. (Ei ole pakko keittää, grillausaika vain pitenee.) 

Ota iso pala foliota. Laita sen päälle leivinpaperia. Kaada siihen hyvin valutetut ja kuivatut perunat. Kaada päälle vähän ruokaöljyä ja toista valitsemaasi rasvaa (tuorejuustokin sopii todella hyvin!). Mausta suolalla ja pippurilla sekä yrteillä. Pyöräytä perunoita muutaman kerran varovasti ympäri mausteissa. Kääri nyytti hyvin kiinni.

Grillaa epäsuoran lämmön päällä 25-45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.


Muistathan uusien perunoiden keittämisen? Perunat pestään hyvin, lisätään kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 litra vettä vaatii 1 tl karkeaa suolaa). Vettä vain sen verran, että perunat peittyvät. Keitä kypsäksi ja kaada heti vesi pois. Laita perunat vielä hetkeksi levylle ilman kantta, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. 

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...