sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pannaria sunnuntaina

Niin no joo, pannukakkua syödään torstaisin hernekeiton jälkeen, mutta sopiihan se sunnuntaihinkin. Tässä ohje, jota olen käyttänyt vuodesta toiseen hyvällä menestyksellä.



50 g voita/margariinia
8 dl maitoa
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Sulata keskikokoisessa kattilassa rasva ja ota kattila pois liedeltä. Lisää sitten maito ja sekoita. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle syvälle isolle uunipellille ja paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

 Tarjoile hillon/marjojen ja kermavaahdon/jäätelön/vaniljakastikkeen kera.

Huom! Tästä saa maidottoman käyttämällä soija- tai muuta dieettisi sopivaa maitoa. Samalla pitää huolehtia, että margariini on maidoton.

Ensi viikolla on tulossa erikoisruokavalioon kakkua, säilötään sitrushedelmiä, jälkiruokaa tehdään säilönnän tuloksista ja syödään todennäköisesti hampurilaisiakin. Käypä kurkistelemassa!

Pst! Muista laittaa tiistaina sima tulemaan. Alkuviikon ostoslistaan siis sokeria, fariinisokeria, sitruunoita, hiivaa ja rusinoita.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...