tiistai 9. huhtikuuta 2013

Myskikurpitsa-risotto

Taas vaihteeksi kurpitsaohje. Minkäs sille tekee, kurpitsa on hyvää!

Minulla on jo todella pitkään ollut tapana upottaa ruokaan mukaan kasviksia jo valmistusvaiheessa. Aina lapsukaiset eivät riemumielin popsi kasviksia lautaselta erikseen, mutta kun se porkkana on jo mukana murukastikkeessa tai makaronilaatikossa, se ei haittaa yhtään. Kannattaa kokeilla. :)



Risotto:
(4:lle)

3-4 dl myskikurpitsasosetta (tai 5-7 dl myskikurpitsakuutioita ja 1 rkl öljyä)
2 rkl ruokaöljyä
1 keskikokoinen sipuli hienona silppuna
n. 3 dl arborioriisiä (risottoriisiä toisin sanoen)
12 dl kasvis-/kanalientä
suolaa, pippuria maun mukaan
timjamia/salviaa maun mukaan (kuivattuina hyppysellisen verran)
50 g maidotonta margariinia

Silppua sipuli ja kuumenna kasvis-/kanaliemi. Kuumenna kattilassa/pannulla ruokaöljy ja kuullota siinä sipuli. Lisää sitten riisi. Sekoittele ja kuullota niin kauan, että riisi on läpikuultavaa. Lisää kurpitsasose. Lisää sitten pari desiä lientä ja anna nesteen imeytyä riisiin. Sekoittele välillä. Lisää nestettä niin kauan, että riisi on suutuntumaltaan mukavaa, ei liian kovaa muttei mitään mössöäkään. Lisää lopuksi mausteet ja margariini. Tarkista maku ja tarjoa heti. Risoton ei ole tarkoitus olla sellaista, että kaikki neste on imeytynyt. Risoton pitäisi vähän levitä, kun se annostelee lautaselle. (Yritän muistaa ottaa kuvan seuraavalla kerralla, jotta näette mitä tarkoitan.)

Jos sinulla ei ole sosetta valmiina, aloita risoton valmistus kuullottamalla sekä sipuli että kurpitsakuutiot.

Soseen ohje täällä.

  • Jos ruokavalionne sallii, voi loppuvaiheessa lisätä joukkoon parmesan-juustoraastetta 50-100g.
  • Voit käyttää nesteenä myös valkoviiniä. Korvaa liemestä 1-2 dl valkoviinillä. Lisää viini ensimmäisenä riisin joukkoon ja anna sen imeytyä, sitten vasta lisää lientä.
  • Tämä on mainio kasvisateria, mutta risoton lisukkeeksi sopii hyvin myös lihapullat tai vaikkapa paistettu broilerin filee. 

Pst. Sorry, jos joku jo luki seuraavaa päivitystä. Se karkasi ennen aikojaan blogiin. Suklaavanukkaita on siis tulossa tässä piakkoin. :)




Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...