torstai 25. huhtikuuta 2013

Hirssisalaatti

Tahdoin kokeilla miten hirssinjyvät sopivat salaatin pohjaksi. Ei tarvinnut pettyä. Tämä on mukavaa vaihtelua makaroni- ja riisipohjaisille salaateille. Ravitsemuksellisestikin hirssi on parempi valinta. Lisää maukkautta salaattiin tuo reilu määrä tuoretta basilikaa sekä myskikurpitsan palat (yllättäen käytän niitä...)  Tämä salaatti sopii erinomaisesti tarjottavaksi vaikka vappulounaalle.

Tästä alkaakin vapputeemainen kausi. Yritän laittaa hyvin vappuun sopivia ruokia/leivonnaisia blogiin. Osa sopii brunssille, osa lounaalle ja sitten on tulossa ihan muuta vappuhyvää.


Hirssisalaatti:
2 dl hirssinjyviä
6 dl vettä
----
myskikurpitsaa pala kuutioina
10 cm pätkä kurkkua silputtuna
1 dl herneitä
15-20 viinirypälettä puolitettuina
2 dl sokeriherneitä
salaatinlehtiä silputtuna (käytin Cosmopolitan-salaattia)

kastike:
1 dl oliivi-/rypsiöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus sokeria
suolaa ja pippuria maun mukaan
pieni kourallinen tuoreita basilikan lehtiä silputtuna
1-2 tl sitruunamehua

Huuhdo hirssinjyvät kylmällä vedellä siivilässä. Huuhdo sitten kuumalla vedellä. (Itse liotin niitä vielä pienen hetken kylmässä vedessä, paketissa tätä vaihetta ei ole.) Keitä sitten kypsäksi ohjeen mukaan. Huuhdo sitten siivilässä kylmällä vedellä ja kaada kulhoon.

Kiehauta herneet sekä sokeriherneet. Kypsennä kurpitsa joko keittämällä tai pannulla paistaen.Lisää hirssin joukkoon herneet, sokeriherneet, viinirypäleet, kurkku ja salaatti. Sekoita.

Yhdistä kastikkeen aineet ja tarkista sen maku, lisää esim. balsamiviinietikkaa tarvittaessa. Sekoita kastike hyvin salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...