lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kurpitsamuffinsit

Rakastuin tosiaan kertaheitolla kurpitsan makuun. En enää yhtään ihmettele, että muualta maailmasta löytyy yhtä sun toista kurpitsaleivonnaisohjetta. Tässä nyt jo aiemmin lupaamani kurpitsamuffinsiohje. Todella herkullista, vaikka onkin munaton, maidoton, eikä sisällä kotimaisia viljoja. Voit siis huoletta tarjota näitä keliaakikolle ja vegaanille.




3 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
1,5 dl perunajauhoa (tärkkelys)
0,5 dl tapiokatärkkelystä
0,5 dl tattarijauhoa
2 tl ksantaania
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus inkivääriä
0,5 tl suolaa
------
1,75 dl fariinisokeria
400 g kurpitsasosetta Soseen teko-ohje täällä
1,2 dl rypsiöljyä
0,5 dl vaaleaa siirappia
0,5 dl tummaa siirappia
reilu 0,5 dl vettä
1 tl vanilja-aromia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota muffinsipelti tai laita levitä pellille muffinsivuoat. Sekoita kuivat aineet viivaan asti. Mittaa toiseen kulhoon loput aineet ja sekoita huolella. Yhdistä seokset. Jaa muffinsipellille.  Paista 175 asteessa noin 25-30 min. Älä luota tikkutestiin kypsyydessä. Kokeile varovasti sormella. Muffinsin pitää olla joustava.

Ohjeesta tulee 12 kpl muffinseja (sellainen tavallinen muffinsipelti). Itse paistoin silikonisella muffinipellillä, ei tarvinnut voidella lainkaan.


Onhan näitä jossain kohdassa leivottava ihan tavallisenakin versiona. Laitan siitäkin reseptiä myöhemmin sitten.

Pst. Arvatkaapas vaan, että olenko niin innostunut kurpitsasta, että laitoin siemenet kuivumaan, jotta saan laitettua ne huhtikuussa esikasvatukseen. Jos tulee satoa, niin sitten vasta kurpitsaohjeita syksyllä tuleekin.




Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...