keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Tiramisu-kakku

Jääkaapissa oli mascarponea ja ajattelin tehdä tiramisua. Perusversio alkoi kuitenkin kyllästyttää, joten päätin sitten tehdä jotain erilaista. On muuten haastavaa leipoa tavallisista raaka-aineista, kun neiti rakastaa leipomista. Hänen pitäisi päästä jokaiseen vaiheeseen mukaan ja kaikkia maistamaan. Tämä kakku syntyi neidin iltasuihkun aikana. Nopeus kunniaan allergiaperheissä!



Pohja:
100 g Digestive-keksejä
50 g voisulaa

Laita irtopohjavuoan pohjan päälle leivinpaperi. Sekoita keksimurska ja voisula. Painele tiiviisti vuoan pohjalle. (käyttämässäni vuoan halkaisija on 20 cm)

Täyte:
2 dl vispikermaa vatkattuna löysäksi vaahdoksi
2 prk mascarponea
100 g  valkosuklaata sulatettuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
1 liivatelehti
1 dl Baileysia

Savoiardi-keksejä (ladyfingers, tiramisukeksit, rakkaalla lapsella on monta nimeä)
Vahvaa kahvia keksien kostuttamiseen

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon mascarpone vatkaa hetki ja lisää sitten suklaa. Vatkaa tasaiseksi nopeasti. Lisää sokerit ja sekoita taas. Kiehauta Baileys. Purista liivatelehdestä vesi pois ja lisää se kuumaan Baileysiin. Vatkaa Baileys-liivatelehtiseos mascarponemassaan. Laita puolet massasta vuokaan pohjan päälle. Kostuta sitten savoiardi-keksi nopeasti kahvissa ja lado niistä tasainen kerros vuokaan. Kaada loput mascarponemassasta päälle. Koristele suklaalastuilla. Tuoreet marjat sopisivat hyvin lisukkeeksi.

Kakku ei tarvitse enempää liivatteita, koska suklaa jähmettää myös täytettä. Jos et pidä Baileysin mausta, sulata liivate 0,5 dl kuumaa kermaa. Mausta massa esim. appelsiinikuoriraasteella.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...