keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Puuropaniikki

Voitte vain kuvitella kuinka kivaa on puhdistaa verhoja, joihin on tarkkuussyljetty lusikallinen hieman suussa pyörinyttä riisipuuroa. Meidän Neiti "Ramsay" osoitti hyvin äkkiä kyllästymisensä pelkkään riisipuuroon. Repertuaaria oli laajennettava ja nopeasti. Nyt onkin tutuksi tullut esimerkiksi hirssi ja quinoa. Näistä saa todella hyviä puuroja helposti ja nopeasti. Tykkään tehdä uunipuuroja, koska ne tulevat nopeasti ja samalla voi tehdä vaikka paahtopaistia tai muhittaa jotakin pataa pitkään ja hartaasti. Onpa tässä muutama riisipuuronkin muunnelma. Varmasti laitan myöhemmin lisää puuroreseptejä. 

Rusina-riisipuuro


Hirssi-luumupuuro uunissa
1 l soijamaitoa (tai mikä itselle sopiikin)
4 dl hirssihiutaleita
maun mukaan luomuruokosokeria
ripaus suolaa
2 dl kuivattuja luumuja

maidotonta margariinia vuoan voiteluun

Voitele vuoka. Palastele luumut pieniksi. Kaada vuokaan hiutaleet, luumut, sokeri, suola ja maito. Sekoita vähäsen. Laita uuniin 125 asteeseen pariksi tunniksi.


Hirssi-quinoapuuro uunissa
1 l soijamaitoa
3 dl hirssihiutaleita
1 dl quinoahiutaleita
ripaus suolaa
2 rkl maidotonta margariinia

maidotonta margariinia vuoan voiteluun

Voitele vuoka. Huuhtele quinoahiutaleita hetki siivilässä. Kaada ne vuokaan, lisää joukkoon loput aineet. Sekoita. Kypsennä uunissa 150 asteessa tunnin verran. Tarjoile sopivan maidon, sokerin ja vaikka marjojen kera. Tämä puuro sopii myös pakastettavaksi.


Rusina-riisipuuro
2 dl rusinoita
1 l vettä
2 dl puuroriisiä
ripaus suolaa
ripaus sokeria päälle

Mittaa kattilaan rusinat ja vesi. Kiehauta 5 min. Lisää joukkoon puuroriisi. Anna kiehahtaa ja pienennä sitten lämpö ihan pienelle. Anna puuron pikkuhiljaa hautua kypsäksi kannen ollessa raollaan, noin 30-45 min. Sekoittele välillä ja lisää vettä tarvittaessa. Lopuksi mausta ripauksella suolaa ja ripottele päälle sokeria vähentämään kuorettumista.


Riisihiutale-päärynäpuuro
 1 l vettä
2 päärynää raastettuna
3,5 dl riisihiutaleita
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Kuori ja raasta päärynät. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, lisää päärynäraaste. Kuumenna kiehumispisteeseen.Sekoita sitten joukkoon riisihiutaleet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolaripauksella ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile sopivan maidon kera. Sekoita muutaman kerran jäähtyessä kuoren muodostumisen ehkäisemiseksi.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...