tiistai 12. helmikuuta 2013

Panzanella



Panzanella on näppärä tapa käyttää kuiva leipä ja pian jo ylikypsät kasvikset. Salaatissa on pääasia tomaatit ja oliiviöljyssä paistetut leipäkuutiot. Tässä oma versioni:

2 isoa siivua vaaleaa leipää kuutioituna (mulla oli juureen tehtyä maalaisleipää)
2 rkl oliiviöljyä
10 pientä luumutomaattia
2 tavallista tomaattia
10 cm pala kurkkua
puolet pienestä punasipulista
pala kesäkurpitsaa
puolet isosta paprikasta
(salaattia, rucolaa jos haluaa)


kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
1-2 tl dijon-sinappia
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria maun mukaan
chilirouhetta maun mukaan (jos et pidä chilistä, laita sitruunaa)

Sekoita kastikkeen aineet yhteen. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa 5 mm paksuisiksi siivuiksi. Paista se pannulla. Laita pannulle oliiviöljy ja paista siinä leipäkuutiot.  Paloittele salaatit aineet sopiviksi paloiksi. Yhdistä kulhoon salaatin kasvikset, leipä ja kastike. Sekoita ja anna vetäytyä puolisen tuntia.

Pst. Vaihtamalla tavallisen leivän gluteenittomaan, saat salaatista gluteenittoman. Muista tarkistaa sinapin koostumus myöskin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...