maanantai 11. helmikuuta 2013

Paholaisenkakku

Paholaisen kakku sai Diablo-kuorrutuksen mustasta marsipaanista, lisäksi koristeissa on valkoista sokerimassaa, pikeeriä ja tomuvärejä.

Tekstin olisin voinut sijoitella paremminkin.

Pohjana on Martha Stewartin paholaisenkakku:

1,8 dl tummaa kaakaota, esim VanHouten
1,2 dl kiehuvaa vettä
350 g voita huoneenlämpöisenä
5,3 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria
4 isoa kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2,4 dl maitoa

Kiehauta vesi ja sekoita se kaakaon joukkoon. Anna jäähtyä. Siivilöi kulhoon jauhot, leivinjauhe ja sooda sekä suola. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää muna kerrallaan välissä vatkaten. Sekoita maito kaakaon joukkoon. Lisää sitten jauhot vuorotellen maito-kaakaoseoksen kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada isoon voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti tai kunnes on kypsä. (tikulla kokeillen ei taikinaa jää enää tikkuun kiinni.)

Jäähdytä kakkua hetki vuoassa ja kumoa se sitten. Anna jäähtyä ihan rauhassa.

Täyte:
3 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata

Sekä mansikkasurvosta

Kostutukseen 1,5 dl maitoa + 2 tl vaniljasokeria

Täytettä varten kiehauta puolet kermasta. Nosta levyltä ja lisää suklaa kermaan. Anna sulaa rauhassa. Kaada joukkoon loput kermasta ja laita seos jääkaappiin. Anna jäähtyä ihan jääkaappikylmäksi. Sitten sen saa vatkattua vaahdoksi.

Halkaise kakku kolmeen osaan. Aseta alimmainen tarjoilulautaselle. Kostuta se vaniljamaidolla. Levitä päälle vähän mansikkasurvosta ja ohut kerros valkosuklaavaahtoa. Tee toinen kerros samoin. Kun laitat päällimmäisen kerroksen, kostuta sitä vähäsen ja laita päälle loppu vaahto. Levitä se koko kakun päälle. Siitä tulee eristekerros marsipaania vasten. Laita kakku pariksi tunniksi jääkaappiin.

Kaulitse marsipaani isoksi levyksi kelmun päällä tai kahden kelmun välissä. Laita se kakun päälle ja painele kiinni. Leikkaa ylimääräiset pois ja koristele haluamallasi tavalla. Säilytä jääkaapissa.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...