lauantai 9. helmikuuta 2013

Beattyn suklaakakku

Tämä kakku on todella suklaisesta koostumuksestaan huolimatta pehmeä ja kevyt. (Ohje on normaaliin ruokavalioon.)

(Kakun kuva olisi pitänyt ottaa päivän valossa. Kakku vaan ei selvinnyt kokonaisena seuraavaan päivään asti...)


pohjat:
reilu 4 dl jauhoja
4,75 dl sokeria
1,75 kaakaojauhetta (vanhouten -tyylinen. Fazerin leivontakaakao on liian mietoa)
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl creme fraichea
vajaa 1 dl maitoa
1,2 dl rypsiöljyä
2 isoa munaa
1 tl vanilja-aromia
2,4 dl kuumaa kahvia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa muut kosteat aineet paitsi kahvi. Lisää kuiviin aineisiin kosteat. Sekoita. Lisää vielä kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kaada kahteen voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 30-40 minuuttia kypsäksi. (pannujen koko: halkaisija 20 cm, korkeus 6 cm) Jäähdytä pohjat.

kuorrutus:
170 g suklaata
225 g huoneenlämpöistä voita
1 iso keltuainen
1 tl vaniljauutetta
3 dl tomusokeria (hieman vajaa)
1 rkl pikakahvijauhetta + 2 tl vettä tai 1 rkl muuta nestettä, esim baileys, maito, konjakki


Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää joukkoon keltuainen ja vanilja. Vatkaa kolme minuuttia lisää. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kahvi joukkoon. Älä vatkaa enää.

Laita jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle. Levitä siihen kuorrutusta tasainen kerros. Laita toinen pohja päälle ja levitä loppu kuorrutus kakun päälle. 

Olen bonganut tämän reseptin joskus täältä.





Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...